Go Back   DisplayLink Forum > Alpha, Beta Software Testing Programs > Closed Alpha and Beta Programs > CLOSED: Windows 8 Software

 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 09-14-2012, 03:29 PM   #1
tinkererguy
Member
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 33
Default Lenovo ThinkPad W520 with NVIDIA Optimus and Lenovo USB 3.0 Dock

Is there any known method to get this particular combination of hardware to work, under Windows 8 64 bit (RTM version/Build 9200)?

Currently, I'm using the most stable NVIDIA driver set drivers (using driver upgrade, not using the full installer):
305.93-quadro-tesla-win8-win7-winvista-64bit-international-whql

but even back on this Lenovo Windows 8 beta driver release:
http://support.lenovo.com/en_US/down...DocID=DS028082

I cannot get the dock (USB 3.0 to DisplayLink adapter) to work any more. The software will install, including the latest 7.0 release:
http://www.displaylink.com/support/downloads.php
and the service installs, but detection no longer functions. In other words, the Device Manager will show the USB Display devices with yellow exclamation marks, even when DVI-D monitors are attached and powered up.

On other laptops, the dock itself is proven to still work fine, even on Windows 8. And even this laptop worked, after the upgrade from Windows 7 to Windows 8 (with DisplayPort already working before the upgrade, broke some time afterward). So it appears the issue is specific to the NVIDIA 1000M chipset in this W520 laptop when in Optimus mode.

Discreet Graphics mode are not an option (set in BIOS), as that hangs at boot, a known issue for a long time now:
http://answers.microsoft.com/en-us/w...f-94cc5d3d4332
http://social.technet.microsoft.com/...6-79af4f8b4def

And integrated (Intel) graphics don't allow DisplayPort dock to work either.

I've gone through the debugging guide, all seems well (service running, device identifier is as it should be, etc.).

I've attached the support files, just in case they help. Open to any and all advice, and/or workarounds, and I fully realize that not having supported (GA level) NVIDIA drivers from Lenovo makes this a tougher proposition to fix during the wait for Windows 8 RTM October 26th, but figured I'd ask anyway, to hopefully increase the odds of this getting addressed.

Let me know what else you need to know, thank you!

Last edited by tinkererguy; 12-05-2012 at 10:15 PM. Reason: fixed with later DisplayLink drivers, described here http://www.displaylink.org/forum/showthread.php?t=2041
tinkererguy is offline  
 

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 11:54 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.