DisplayLink Forum

DisplayLink Forum (https://displaylink.org/forum/index.php)
-   Windows Software (https://displaylink.org/forum/forumdisplay.php?f=28)
-   -   LG 34UC88-B Ultrawide monitor + Dell D6000 issues (https://displaylink.org/forum/showthread.php?t=65825)

APhilipose 12-19-2017 04:39 AM

LG 34UC88-B Ultrawide monitor + Dell D6000 issues
 
Hi

I was issued a D6000 for my home office and I am having a very difficult time connecting the D6000 to my 34UC88 (connected via HDMI)

When I connect my laptop to the dock 1 of three things happens:

1. It actually works (which is legitimately <= 5% of the time)

2. The USB hub in the dock initializes but the screen is constantly moving in diagonals (~80%) - https://photos.app.goo.gl/NO53eBpL86pEvTky2 (IDK if I can link like this and the Camera was unable to focus properly for the first bit)

3. The USB hub within the dock does not initialize (meaning I cannot use the USB ports that are on the dock) and the screen works properly.


I have connected my laptop to multiple Dell docks in the office with no issues (though they are varying models but does include the D6000) however using my monitor and dock creates a weird situation. Is it a faulty dock? Is the driver unable to sustain this resolution consistently?

AlbanRampon 12-20-2017 10:21 AM

Hello,

Thank you for the video and info. I will reply to each questions individually as they are not necessarily linked.

1. Legitimately it should work 100%.

2. This suggests a marginal timing misalignment. If the signal timing was significantly off, you would have either garbage or the monitor would go to low power mode.
I don't see this as being USB related. Because it's marginal, sometimes the synchronisation locks properly (your 5%). We could have a look at the log files, but, because of 3, you may not need to today.

3. This can't be DisplayLink technology as we don't do USB hubs. DisplayLink is a semiconductor vendor and we do not design, manufacture or sell any end product. The chip we do, which then is used by Dell dock manufacturer, is also connected to the hub. So, our driver wouldn't update that third party technology and it is peculiar the displays work if the hub is down (except if you are mixing USB2 and USB3 devices)... Maybe it's using Alt-Mode on the dock, not USB: are you connected on USB-C (the reversible plug) or USB-A (rectangle plug)?
If you can't get the USB hub to light up, this suggests to me a couple of possible things: a USB connector issue (check you are using the same USB port on the host), or an internal issue.
Once you have ruled out a host platform USB port issue, I recommend you contact Dell to discuss a replacement.

Kind regards,
Alban


All times are GMT. The time now is 04:21 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.