View Single Post
Old 11-04-2017, 09:34 AM   #1
Junior Member
Join Date: Nov 2017
Posts: 2
Default Multi seat on Debian9

Dear support,
I am trying to build a double-seat system with one of the screens connected via a DisplayLink adapter (from Kensington, still in USB2, it is a DL165).

The operating system is debian9 on a SSD with 2 seats defined:
Nvidia 9300 GPU with the Nouveau driver (works great)
+ keyboard + mouse + everything else

Seat1: DisplayLink adapter + keyboard + mouse
Sessions: *c1
│ input:input7 "PixArt Dell MS116 USB Optical Mouse"
│ [MASTER] drm:card0
│ └─/sys/devices/pci0000:00/0000:00:1a.7/usb6/6-4/6-4.4/6-4.4:1.0/drm/card0/card0-DVI-I-1
│ [MASTER] drm:card0-DVI-I-1
│ [MASTER] graphics:fb0 "udldrmfb"
│ input:input13 "DELL Dell USB Entry Keyboard"
│ input:input8 "CHESEN PS2 to USB Converter"
input:input9 "CHESEN PS2 to USB Converter"

The Xorg server has been launched by lightdm and is running but the screen is not active (no login screen)
/usr/lib/xorg/Xorg -sharevts :0 -layout SecondLayout -seat seat1 -auth /var/run/lightdm/root/:0 -nolisten tcp

Nothing special in the Xorg.0.log file, apparently everything is "working" except the screen which behaves "strangly".
For example
* There are still messages from the boot on the screen while lightdm is supposed to ask for login.
*When I login (blindly) the splash screen appears with a mouse pointer but it is static and stays like this forever
* the desktop manager (xfce4) is properly launched but unusable.

Do you have any idea in which direction to look at ?
Thanks for your help

Jerome Kieffer
JeromeK is offline   Reply With Quote