Go Back   DisplayLink Forum > DisplayLink Graphics Technology > Mac Software

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 10-05-2011, 10:06 AM   #1
MickM
Member
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 52
Default My console is being flooded with DisplayLink messages

Hi,

Every couple seconds I'm seeing several lines being output to my console that indicate some kind of DisplayLink issue. Does anybody out there recognize what's going on?


11.1005 6:02:05.190 AM com.apple.launchd: (com.displaylink.usbnivolistener[36501]) Bug: launchd_core_logic.c:4692 (24984):2
11.1005 6:02:05.273 AM com.apple.launchd.peruser.501: (com.displaylink.useragent[36502]) Bug: launchd_core_logic.c:4692 (24984):2
11.1005 6:02:05.274 AM com.apple.launchd.peruser.501: (com.displaylink.useragent[36502]) posix_spawn("/System/Library/Extensions/DisplayLinkDriver.kext/DisplayLinkAgent/DisplayLinkUserAgent", ...): No such file or directory
11.1005 6:02:05.274 AM com.apple.launchd.peruser.501: (com.displaylink.useragent[36502]) Exited with code: 1
11.1005 6:02:05.274 AM com.apple.launchd.peruser.501: (com.displaylink.useragent) Throttling respawn: Will start in 5 seconds
11.1005 6:02:10.193 AM com.apple.launchd: (com.displaylink.usbnivolistener[36503]) Bug: launchd_core_logic.c:4692 (24984):2
11.1005 6:02:10.278 AM com.apple.launchd.peruser.501: (com.displaylink.useragent[36504]) Bug: launchd_core_logic.c:4692 (24984):2
MickM is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2011, 10:16 AM   #2
MickM
Member
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 52
Default

I forgot to mention I'm using a 17" 2010 MacBook Pro running 10.7.1 and (in case it matters) I do NOT currently have an external monitor hooked up to the laptop that needs DisplayLink. I do, however, have a regular external monitor attached via mini displayport.
MickM is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2011, 05:18 PM   #3
EddieMa
Member
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 33
Default

Wow, I just checked my console, and I'm also flooded despite having no external displays connected.

-- Eddie

2007 MacBook Core 2 Duo; Snow Leopard 10.6.8; DisplayLink Driver 1.6.
EddieMa is offline   Reply With Quote
Old 10-27-2011, 02:11 AM   #4
MickM
Member
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 52
Default

Anybody got a fix for this? Seriously, every couple seconds I get a console entry from this software!! Is anybody working on 1.7b5?
MickM is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2011, 01:29 PM   #5
ChristianP
Senior Member
 
ChristianP's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 279
Default

Quote:
Originally Posted by MickM View Post
Anybody got a fix for this? Seriously, every couple seconds I get a console entry from this software!! Is anybody working on 1.7b5?

Sorry for the late answer. This messages are generated by the DisplayLink daemon, that is automatically respawn if for any reason quits.
In your case it seems that a file is not found. Have you partially removed the driver? Could you please check if the DisplayLink kernel extension is available? Just type in a terminal:
ls -al /System/Library/Extensions/DisplayLinkDriver.kext
and
ls -al /System/Library/Extensions/DisplayLinkDriver.kext/DisplayLinkAgent/DisplayLinkUserAgent

Thanks
ChristianP is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2011, 10:58 AM   #6
MickM
Member
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 52
Default

It seems stuff is there:

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 07:48:13
mmueck@Mick-Muecks-Computer:~$ ls -al /System/Library/Extensions/DisplayLinkDriver.kext
total 0
drwxr-xr-x 4 root wheel 136 Oct 26 22:23 .
drwxr-xr-x 257 root wheel 8738 Nov 2 08:00 ..
drwxr-xr-x 5 root wheel 170 Sep 8 04:28 Contents
drwxr-xr-x 16 root wheel 544 Sep 8 04:28 DisplayLinkAgent
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 07:48:20
mmueck@Mick-Muecks-Computer:~$ ls -al /System/Library/Extensions/DisplayLinkDriver.kext/DisplayLinkAgent/DisplayLinkUserAgent
-rwxr-xr-x 1 root wheel 50136 Sep 8 04:28 /System/Library/Extensions/DisplayLinkDriver.kext/DisplayLinkAgent/DisplayLinkUserAgent
MickM is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2011, 07:50 AM   #7
ChristianP
Senior Member
 
ChristianP's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 279
Default

Ok, the files seem correctly installed. I would suggest to uninstall the driver, repair file permissions (using DiskUtility) and reinstall the driver.
If the problem persists, could you please use the debug tool here http://www.displaylink.com/support/ticket.php?id=269 and post the output file. Thanks
ChristianP is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 10:07 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.