Go Back   DisplayLink Forum > DisplayLink Graphics Technology > Mac Software

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 07-07-2017, 02:28 PM   #11
M. Holkamp
Junior Member
 
Join Date: Jul 2017
Posts: 3
Default

Black screen but registers in the Displays prefpane properly, and shows the mouse cursor.

Macbook Pro (Late 2013)
M. Holkamp is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2017, 09:57 PM   #12
jpmiller03
Junior Member
 
Join Date: May 2017
Posts: 3
Default Same after Developer Beta 3

Still have black screen that is registering properly. Also plugging a display into the DisplayLink hub crashed the logged in session back to the login screen.
jpmiller03 is offline   Reply With Quote
Old 07-13-2017, 08:00 AM   #13
Lasse S
Junior Member
 
Join Date: Dec 2016
Posts: 7
Default

Quote:
Originally Posted by jpmiller03 View Post
Still have black screen that is registering properly. Also plugging a display into the DisplayLink hub crashed the logged in session back to the login screen.
I just updated to Public Beta 2 and I have the same problem - if I connect a display to the DisplayLink dock something crashes and I get sent back to the login screen. Everything else in the dock works though - ethernet, USB, etc.
Lasse S is offline   Reply With Quote
Old 07-14-2017, 03:37 PM   #14
Carlo
Mac Team
 
Carlo's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 606
Default

Hi,

If you are logged out when connecting the DisplayLink screen(s) then you've likely hit a macOS bug that is triggered by mirroring screens. It's probably the same issue it's currently happening with the eGPU kit.

On some systems mirror may be already set for the external screens so every time they are plugged in you'll automatically hit this issue.
A possible workaround is to delete all persistence information, so at the next plug in a default extended state can be chosen by macOS.

This is how to delete persistence information from Terminal. Please note that the following commands if entered incorrectly may delete any file on your system:

To clean user preferences:

rm -f ~/Library/Preferences/ByHost/com.apple.windowserver.*.plist

To clean global persistence:

sudo rm -f /Library/Preferences/com.apple.windowserver.plist

After a reboot the display settings will reset to default, which should be extending to the right and not mirroring.

Best regards,
Carlo
Carlo is offline   Reply With Quote
Old 07-14-2017, 06:02 PM   #15
Shanesan
Junior Member
 
Join Date: Jul 2016
Posts: 13
Default

Quote:
Originally Posted by Carlo View Post
sudo rm -f /Library/Preferences/com.apple.windowserver.plist
Morning Carlo! I followed this instruction to see what happens. The following result occours:

Running on 17A306f
Run command, disconnect DisplayLink device, restart the computer.
Computer boots normally with just the laptop and Apple Monitor plugged in over Thunderbolt.
Plug in DisplayLink with HDMI monitor attached.
WindowServer crashes, brings me back to login screen. Login screen is sky blue with a mild gradient, the background is not the standard background.
When trying to log in the WindowServer crashes and sends back to login. Repeat until you disconnect the HDMI and login screen returns to normal and login process is successful.
Shanesan is offline   Reply With Quote
Old 07-15-2017, 09:14 AM   #16
Wim
Senior Member
 
Wim's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 1,547
Default

Hi All

For those wanting to try a new driver for High Sierra, it is now available in the Alpha forum here:

http://displaylink.org/forum/showthread.php?t=65395

Wim
Wim is offline   Reply With Quote
Old 07-15-2017, 11:38 AM   #17
M. Holkamp
Junior Member
 
Join Date: Jul 2017
Posts: 3
Default

I have installed the Alpha driver and so far so good.
The second screen gives me the right picture and the mouse is moving.
Monday at the office i will test the DisplayLink with 2 monitors.
Keep you posted.
M. Holkamp is offline   Reply With Quote
Old 07-17-2017, 10:10 AM   #18
Lasse S
Junior Member
 
Join Date: Dec 2016
Posts: 7
Thumbs up

I've installed the 4.0 Alpha as well and have been running it a couple of hours now. So far everything seems to be working great - dragging application windows to the DisplayLink screen and moving them around is very smooth. Maybe not quite on par with my Thunderbolt 2 connected displays but very close

One thing I noticed was that the macOS menubar renders correctly now - no more faulty transparency and greyed out menu items are also readable now. I assume it has to do with the Metal optimizations.

All in all I'm very satisfied - great work guys! 👍🏻
Lasse S is offline   Reply With Quote
Old 07-21-2017, 02:44 PM   #19
scotty_insa
Junior Member
 
Join Date: Jul 2017
Posts: 1
Default Built-in screen blank after unplugging in clamshell mode

With the DisplayLink plugged in USB w/1 monitor attached and a 2nd monitor attached HDMI via thunderbolt, the built in screen remains completely blank and requires holding down the power button and rebooting to get the built-in display working. This happens when in clamshell mode and the DisplayLink device, power, and thunderbolt are disconnected, then shortly after the built-in screen is opened. This only happens when DisplayLink is plugged in. If there is only a thunderbolt monitor and it is in clamshell mode, it wakes correctly.

MacOS Version 10.13 Beta (17A306f)
Computer Make and Build Year MacBook Air 13-inch, Early 2015
Displaylink Driver Version 4.0.0.83693.0
Displaylink Device Targus 2K Universal Docking Station (DOCK120USZ)
scotty_insa is offline   Reply With Quote
Old 09-29-2017, 02:17 PM   #20
TTtheBear
Junior Member
 
Join Date: Sep 2017
Posts: 4
Default

Updated to released version 10.13. Black screen with mouse cursor continues.
TTtheBear is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 07:44 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.