Go Back   DisplayLink Forum > DisplayLink Graphics Technology > Mac Software

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 01-21-2023, 06:40 PM   #1
bigred247
Junior Member
 
Join Date: Jan 2023
Posts: 1
Default Monitors show in 'Display' setting but screens don't display anything

Hi folks,

RE: MacBook Pro M1 14" 2021, Apple M1 Pro chip, 16GB RAM, OS Monterey 12.5

I installed the display link driver for my Wavlink WL-UG69PD24 hub and can see my 2 additional external monitors in the mac "displays" setting menu but neither seems to display anything on the screen. The first monitor i plugged in momentarily came on and then disappeared. I’m also getting random red vertical and horizontal lines. See *screesnshots* linked below.

I've tried the following:

- reseating all cables
- check the DisplayLink connection settings (enabled automatic startup) and installed login screen extension status
- powered the hub on and off
- restarted Mac
- switched the hub to Mac C cable across the 3 USB C sockets on the Mac

But none of the above has made a difference. I am using a display port to display port on both my external monitors. The monitors are in good working order and work if I directly connect them to my USB C ports directly on my Mac.

I downloaded my drivers from this location https://www.wavlink.com/en_us/driver...5a54b3faf.html

Any tips to resolve this?

PS. I have attached screenshots via the links below to illustrate the configurations.

#macOS version
https://drive.google.com/file/d/1jI9...usp=share_link

#display link manager settings
https://drive.google.com/file/d/1LFq...usp=share_link

#mac display 'settings'
https://drive.google.com/file/d/10bL...usp=share_link

#mac display options
https://drive.google.com/file/d/1tjP...usp=share_link

#random red lines appear across all screens
https://drive.google.com/file/d/1O3I...usp=share_link

Thanks.

Last edited by bigred247; 01-21-2023 at 08:43 PM.
bigred247 is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2023, 10:26 AM   #2
artott
Junior Member
 
Join Date: Jan 2023
Posts: 1
Default same issue with HP G2 dock and MacBook Air M1

Similar issue here.
I downloaded DisplayLink and to open when starting.

My laptop recognises the external monitor on the display setting but the external monitor does not show anything.

I've reset everything and double checked connections.
artott is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2023, 10:06 AM   #3
KatarzynaCzaja
DisplayLink Tech Support
 
KatarzynaCzaja's Avatar
 
Join Date: Apr 2020
Posts: 461
Default

Quote:
Originally Posted by artott View Post
Similar issue here.
I downloaded DisplayLink and to open when starting.

My laptop recognises the external monitor on the display setting but the external monitor does not show anything.

I've reset everything and double checked connections.
Can you please gather logfiles from your machine for further investigation?

To do that follow steps here:
https://support.displaylink.com/know...to-displaylink

Side note; OP already reached out to the support directly and is currently good to go.
KatarzynaCzaja is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
mac 12.5, mac m1, wavlink

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 06:05 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.