Go Back   DisplayLink Forum > DisplayLink Graphics Technology > Mac Software

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 11-23-2021, 04:42 PM   #1
082397ar
Junior Member
 
Join Date: Nov 2021
Posts: 1
Angry External Speakers and Monterey

I updated my Mac to Monterey and now my speakers that are plugged into my display link will not work without resetting my computer each time I plug them in.
082397ar is offline   Reply With Quote
Old 11-23-2021, 05:28 PM   #2
mrgarth
Junior Member
 
Join Date: Oct 2021
Posts: 1
Default Re: External Speakers and Monterey

I have the same issue: 'usbaudio' appears as an available output option, but no sound comes from the headphone port on the DisplayLink device.
I am on a MacBook Pro (13-inch, 2020, Four Thunderbolt 3 ports), Intel processor, Monterey version 12.0.1.
I haven't pinpointed this yet, but the problem seems to arise when:
  • when the usb cable is unplugged from the Displaylink device and then reattached
  • possibly also when the output device is changed from within Chrome (audio settings for Google Meet calls) or Zoom (audio input/output controls) rather than changing the output device in System Preferences, but I'm not sure.
Things I have tried that do not work to solve the problem once audio stops playing through the DisplayLink device:
  • de-selecting and re-selecting 'usbaudio' for output from System Preferences > Sound > Output
  • de-selecting and re-selecting 'usbaudio' for output from the menu bar in the Finder. Sometimes usbaudio will disappear from the menu bar but still be visible in System Preferences.
  • selecting 'usbaudio' for output in Audio MIDI setup
  • unplugging and replugging the USB-C connection from the laptop to the Displaylink device
  • powering off and on again the Displaylink hub
  • quitting and restarting Displaylink Manager
  • resetting coreaudiod from Terminal

Last edited by mrgarth; 11-24-2021 at 04:56 PM.
mrgarth is offline   Reply With Quote
Old 11-24-2021, 02:51 PM   #3
lapk
Junior Member
 
Join Date: Nov 2021
Posts: 5
Default

I experience the same problems

-What makes it weird is that it may work sometimes (when it does the sound goes briefly to DP or hdmi before jack output)

-My unifying dongle is also affected (sometime not recognized)

-I have another Usbc dock (small) wich is working fine every time to output sound or unifying

Im still investigating, it is really weird, maybe it has to do with the fact that D6000 has only usb3
lapk is offline   Reply With Quote
Old 11-26-2021, 10:42 AM   #4
okneib
Junior Member
 
Join Date: Nov 2021
Posts: 1
Default Same issue

Same issue here. MacBook pro 2020 (4 ports).

When I reboot with my dock (StarTech) connected audio is fine.
okneib is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2021, 12:37 PM   #5
Marlowe
Junior Member
 
Join Date: Dec 2021
Posts: 1
Default Is this issue been acknowledged?

Any more info on this issue? Its a pain as I use headphones for calls and I have to plug them into the laptop directly which is further away.
Marlowe is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2021, 12:43 AM   #6
steraji
Junior Member
 
Join Date: Dec 2021
Posts: 1
Post Re: External Speakers and Monterey

I've been having a similar problem.

I have a MacBook Pro (16-inch, 2019) running Monterey version 12.0.1
and this docking station https://www.amazon.com/gp/product/B0...?ie=UTF8&psc=1.

I've been restarting the app where I experience the audio problem, and that's been working for me as a quick fix.

I just installed the DisplayLink Manager 1.5.0 and am curious to see if that makes a difference.
https://ca.qgeem.com/drivers

FYI - I don't normally shutdown or restart my MacBook. I just close the lid, and let it sleep (I suppose, like most people).
steraji is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2021, 08:59 PM   #7
sfbaker
Junior Member
 
Join Date: Dec 2021
Posts: 1
Default

Same problem here. Sound works through "Dell USB Audio" upon restart, but after sleeping then logging back in it no longer works.

MacBook Pro (13-inch, 2020, Four Thunderbolt 3 ports)
macOS Monterey 12.0.1

D6000
DisplayLink Manager 1.6.0 Beta
sfbaker is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2021, 05:48 AM   #8
dew912
Junior Member
 
Join Date: Nov 2021
Posts: 5
Default

Same, only restart fixes it for me. 2020 mbp with Dell d3100.

Seems to be related to unplugging the dock between restarts.

Fairly reliable if the laptop doesn't move from my desk.
dew912 is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2021, 11:55 PM   #9
zimo4321
Junior Member
 
Join Date: Jun 2021
Posts: 2
Default macOS Monterey 12.0.1

I have the same problem with my Mac after upgrading to Monterey.

MacBook Pro 2019, 16-inch with Intel Core i9
zimo4321 is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2021, 06:14 PM   #10
Jlodman
Junior Member
 
Join Date: Jan 2021
Posts: 1
Default

I'm having the same problem. I know the speakers and the cabling are fine, I tested them. No audio is coming out of the brand new dock from the MacBook Pro 2019 at all though it does show up as usb audio in the sound system preferences.
Jlodman is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 09:22 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions, Inc.