Go Back   DisplayLink Forum > DisplayLink Graphics Technology > Mac Software

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 07-31-2019, 04:18 PM   #1
Rico0077
Junior Member
 
Join Date: Jul 2019
Posts: 2
Default Dell D6000 not working with Macbook 13 2019 Running 10.14.6

Is anyone else encountering this issue?

does anyone know a fix?

I have latest version of driver installed.
Rico0077 is offline   Reply With Quote
Old 07-31-2019, 07:01 PM   #2
Rico0077
Junior Member
 
Join Date: Jul 2019
Posts: 2
Default

I went under security and hit allow and that did not fix the issue. Tried reinstalling selecting allow is no longer an option.
Rico0077 is offline   Reply With Quote
Old 09-25-2019, 04:18 PM   #3
jrmmes
Junior Member
 
Join Date: Sep 2019
Posts: 2
Default

Hi. I have been in contact with DisplayLink and they should be pushing a new driver eventually to hopefully patch this problem. To get it to work as intended temporarily I have found that if you do a SMC reset every time you plug the dock in It should work fine until its disconnected. Hope this helps.
jrmmes is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2019, 12:13 AM   #4
keepitsimple
Junior Member
 
Join Date: Oct 2019
Posts: 1
Default

jrmmes, you legend. After days chipping away at this "universal" dock, I did what you suggested, I plugged in the D6000 and shutdown down my MBP. I then held down SHIFT+CONTROL+OPTION (SMC Reset) and the MBP started up.

The System Report (Apple -- About This Mac -- System Report) now shows the D6000 Controller in the USB section and my external monitor (HDMI) came to life.

The D6000 still isn't charging my MBP with the USB-C cable, I'm still using an external power connection. I'm hoping a driver/OS update might fix this in the future.
keepitsimple is offline   Reply With Quote
Old 10-16-2019, 09:46 AM   #5
RobSte
Junior Member
 
Join Date: Oct 2019
Posts: 1
Default

I recently purchased a 13" MBP 2019 (2 port model).
Tried connecting with a Dell D6000.

Had no luck with external monitors or even a USB mouse plugged into the hub. Went through all the known driver issue fixes (recovery mode etc)
I had a dell external power brick connected to the D6000 too 19.5v 4.62A (90W).

It wasn't until I connected the Mac charger to the second thunderbolt port that my mouse started working, before that I just got a flashing light on the mouse.
In my mind I wasn't expecting this to be a requirement. I knew that my Mac may not charge at full rate, but I didn't expect it to stop the D6000 working. I guess the Mac is drawing too much current from the D6000.

Confirmed (at least on my hardware) that the D6000 will only work in the rear thunderbolt port with the Mac power supply in the front one. Tried the other way around multiple times with no luck. Confirmed working on an external monitor connected to HDMI, both in dual and mirrored modes.

Will confirm in a week if I can run both an LG ultra wide monitor in HDMI and a Dell 24" via DisplayPort next week.

FWIW, this is my driver cfg
Robs-MacBook-Pro:~ robste$ sudo kextstat | grep DisplayLink
Password:
177 0 0xffffff7f8465e000 0xb000 0xb000 com.displaylink.driver.DisplayLinkDriver (5.2 (15)) F69FAFA1-AB68-364B-851C-4B4DE6892D4B <124 13 6 5 3>
Robs-MacBook-Pro:~ robste$

Summary:
So for anyone reading this having issues with the D6000, check:

1. You have a Dell power brick connected to the D6000
2. You have plugged the D6000 into the REAR thunderbolt port (left side, untested on 4 port model)
3. You have your Mac's power cord in the FRONT thunderbolt port

Rob

Last edited by RobSte; 10-16-2019 at 11:40 AM.
RobSte is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
10.14.6, d6000, dell

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 11:54 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.