Go Back   DisplayLink Forum > DisplayLink Graphics Technology > Windows Software

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 04-29-2014, 06:35 AM   #1
billybonk
Junior Member
 
Join Date: Apr 2014
Posts: 2
Thumbs down I can't install Displaylink Core Software as it says it's already installed, it's not

Hello, can you please help me? I am running Windows XP, have been using Displaylink 6.1 for 2 years. I tried upgrading it to 7.0.4 a couple of days ago and the installation failed. It first uninstalled 6.1 and then it said it could not install 7.0.4 since the software was already installed.

I have used the Displaylink cleaner, I have cleaned the registry and hard drive, and tried all versions from 6.1 to 7.4 with no joy.

I attach the Diagnostics file where it says that the software is installed, when it's not! What can I do please?

=== Logging stopped: 28/04/2014 18:19:41 ===
MSI (c) (E0:A4) [18:19:41:984]: Note: 1: 1708
MSI (c) (E0:A4) [18:19:41:984]: Product: DisplayLink Core Software -- Installation failed.

MSI (c) (E0:A4) [18:19:41:984]: Windows Installer installed the product. Product Name: DisplayLink Core Software. Product Version: 7.0.43526.0. Product Language: 2057. Installation success or error status: 1603.

MSI (c) (E0:A4) [18:19:41:984]: Grabbed execution mutex.
MSI (c) (E0:A4) [18:19:41:984]: Cleaning up uninstalled install packages, if any exist
MSI (c) (E0:A4) [18:19:42:000]: MainEngineThread is returning 1603
=== Verbose logging stopped: 28/04/2014 18:19:42 ===
Attached Files
File Type: zip JOSE-LAPTOP_20140429_065851.zip (118.0 KB, 3 views)
billybonk is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2014, 12:47 PM   #2
Szymon
DisplayLink Tech Support
 
Szymon's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 55
Default

Hello billybonk,

It is possible that for some reason 6.1 software has not been uninstalled from your PC properly.

I see you mentioned using DisplayLink cleaner. Just to double check, could you please confirm you have downloaded and run the tool linked in this article:

http://www.displaylink.com/support/ticket.php?id=297

Regards,
Szymon
Szymon is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2014, 10:33 AM   #3
billybonk
Junior Member
 
Join Date: Apr 2014
Posts: 2
Thumbs down I've installed 7.0.4 but I do not get a 2nd screen to expand to

Dear Szymon,

thanks for your quick reply. Yes, I uninstalled everything, used the tool you recommend below several times and cleaned the registry as well.

I am making some progress, running the displaylink support tool, I picked on a line that said: Unexpected or missing value (name: 'PackageName', value: '') in key 'HKLM\Software\Classes\Installer\Products\A7CD8224 9044EA3468C8A302F073FFB5\SourceList'

I went to the registry and created that key, with the value DisplayLinkCore.msi

I tried to install the docking station, when I plugged it in, nothing happened (I have autorun activated) but noticed that a drive D: Kensington Dock appeared in Windows Explorer, clicked on Autorun.exe and a window saying "Copying files" appeared and nothing else happened.

I downloaded version 7.0.4 from your website, executed SetupVideo.exe, and it installed ok, at last!

Please see the pictures attached, everything is ok in the device manager, it is listed there but I cannot see a displaylink screen to expand to.

Do you have any idea of what to do next please? I can't believe the software is so bad!
Attached Images
File Type: jpg Device Manager.jpg (96.4 KB, 1 views)
File Type: jpg Screen Display settings.jpg (100.0 KB, 2 views)
billybonk is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
can't install, displaylink core software, installation problem, windows xp

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 04:44 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.